Think local create global is een traject waarin Krokusfestival gedurende vijf jaar de mogelijkheden onderzoekt van transcontinentale artistieke samenwerking. Als we ‘buiten’ Europa werken, exporteren we dan onze esthetische inzichten als kwaliteitsnorm? Of zoeken we een interculturele meerwaarde? En hoe zouden we die kunnen vinden? Hoe kunnen we die verschillende culturen, artistieke visies en esthetieken zo opheffen dat er iets nieuws ontstaat?
Na twee symposia in 2017 en 2018, gaan we tijdens deze Krokuseditie dieper werken in een tweedaags artistiek laboratorium.
Gedurende twee dagen gaan de theatermakers (poppen en objecten) van het Chileense gezelschap Silencio Blanco, het Griekse Hop Signor en drie Vlaamse makers met affiniteit met poppen en objecten (visueel theater) met elkaar in een verkennende artistieke dialoog. Bedoeling is wederzijds elkaars artistieke taal te verkennen in een context van intercontinentale culturele diversiteit. Dit lab is geen masterclass, wel een diepe artistieke verkenning waarbij het proces en de uitwisseling voorop staan. Er is helemaal geen output qua product.
Praktisch
- tweedaags residentieel artistiek labo op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart 2019 (dagelijkse aanvang om 10 uur – werktijd wordt door de groep bepaald)
- werkplek: HET LAB, Hasselt (nieuw residentieel artistiek lab van CCHA)
- Krokusfestival biedt verblijf (incl. lunch en diner), een inspirerende werkplek van 120m² en een internationale context. Er is een vergoeding voorzien van 300 euro p.p. excl. verplaatsingskosten.
- voertalen Engels en Frans
- gratis
- interesse? Mail een cv (met aandacht voor visueel theater en jong publiek) en een uitgewerkte motivering naar krokusfestival@ccha.be uiterlijk op dinsdag 19 februari.
Foto: Silencio Blanco (Chili) – Chiflón, el silencio del carbón / Chiflón, de stilte van de steenkool – © Tommy Bay