Open call: Resideren in HET LAB

HET LAB in Hasselt heeft in het voorjaar van 2021 (vanaf maart) nog ruimte voor twee residenties van minimaal twee weken elk. Heb je een plan voor onderzoek of uitwerking? Werk je voor jong publiek? Doe een aanvraag door ten laatste op vrijdag 14 augustus 2020 de volgende informatie te mailen naar emely.alders@ccha.be:

  • inhoudelijke beschrijving van je plannen (max. 3 pagina’s)
  • beschrijving van het opzet en het doel van en de werkmethodiek tijdens de residentie (max. 1 pagina)
  • je cv met duidelijke referenties naar de kunsten voor jong publiek

HET LAB biedt verloning in de vorm van coproductie, verblijf in appartement, werkplek, fietsen, mogelijkheden tot try-out, externe feedback en coaching.


HET LAB?

Eind augustus 2018 startte HET LAB, een residentiële artistieke werkplek in Hasselt waar kunstenaars en makers die voor kinderen en families werken, kunnen onderzoeken en repeteren. HET LAB is een initiatief van cultuurcentrum Hasselt en Krokusfestival. De artist development steunt op een residentiële, (inter)nationale en op maat gemaakte drievoudige methodiek:

  • Research & onderzoek − jaarlijks één kortere internationale masterclass en één internationaal meerdaags lab rond één thema, en twee keer per jaar een bezoek aan een buitenlands kunstenfestival voor telkens twee makers
  • Proces development − residenties op maat: infrastructuur, verloning, omkadering, externe feedback en coaching, try-outmogelijkheden en internationale netwerking op maat en vraag
  • Product development − coproductionele ondersteuning aan een kunstenaar / gezelschap

Tijdens de residenties stelt HET LAB verschillende werkplaatsen ter beschikking en kunnen kunstenaars en artiesten verblijven in een appartement in het hartje van Hasselt. Bekijk meer info over de infrastructuur van HET LAB.

Tussen augustus 2020 en februari 2021 verwelkomt HET LAB de volgende residenten: tout petit − collectief dOFt − Tuning People/Karolien Verlinden − Talitha De Decker − Amalia Herrera − Alexander Vantournhout − Nele Van den Broek & Sofie Palmers − Mira Bryssinck − TG Vagevuur − Jordi L. Vidal − Klankennest − Compagnie Ô Quel Dommage − Anastassya Savitsky.


Foto: Heel-huids − Nat Gras © Clara Hermans

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top